Zenei világnap

Hagyományosan október 1-jén került megrendezésre a zenei világnap alkalmából egy énekes, zenés műsor a gimnázium felújított énektermében. Az érdeklődők meggyőződhettek róla, hogy milyen sok szép énekhanggal és hangszeres tudással megáldott fiatal jár gimnáziumunkba.
Elsőként a gimnázium kamarakórusa énekelte Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt kezdtű népdalfeldolgozását, majd a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical A fák is siratják című betétdalát énekelték el. Zongorán kísért Ecsedi Péter énektanár, a program megálmodója és megszervezője.
Zongorán játszott Szentesi Lili 7.A, Hargitai Nikolett 7.A, Márton Tímea 10.B, Gubacsi Viktória 10.C, Tolnai Gyula 11.A és Cselóczki Bence 11.B. Fuvolán közreműködött Kiss Vivien 11.A. Szaxszofonozott Péntek Krisztián 11.A. Gitáron közreműködött Józsa Ádám és Kovács Dávid 10.C, valamint Danka János 9.B osztályos tanuló. Dobszólójával színesítette a délutánt Cselóczki József 7.A osztályos tanuló. Baksi Szimonetta 10.C osztályos tanuló énekét gitáron kísérte Seffer Bianka és Seffer Valentina 11.C osztályos tanulók. Kőházi-Kis Szilvia és Lovas Zoltán 11.A osztályos tanulók énekes-gitáros produkcióval örvendeztették meg a közönséget. A programot Szűcs András 13.C osztályos tanuló és a HatsBand zenekar előadása zárta.
Aki ott volt, nagyon jól érezte magát ezen az alkalmon, aki kihagyta, az viszont bánhatja. De sebaj, hisz jövőre, október elején újra bemutatkoznak az iskola legmuzikálisabb tanulói.