Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

2017. április 5-én, Cegléden rendezték meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny területi döntőjét, ahol hosszú idő után az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium csapata is részt vett.

Csapat a rendészeti osztály tanulóiból került ki, akik az izgalmas feladatok elvégzése után az előkelő második helyet szerezték meg, ezzel továbbjutottak a megyei döntőre. Az ifjúsági verseny célja, hogy a résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez. A döntőnek Szigetmonostor adott otthont április 12-én.

Diákjaink a kilencedik helyen végeztek, ami nem keserítette el őket, hiszen ez volt az első katasztrófavédelmi versenyük, és elég motivációt adott számukra ahhoz, hogy jövőre még jobb eredményt érjenek el.

A csapat tagjai:
Molnár Vivien, 10.d
Virágh Mariann, 10.d
Szabó Gábor, 10.d
Szelei Alex 10.d
Tóth Adrián 10.d

Felkészítő tanár: Szalánczi Péter