Iskolánk énekkara

Az Arany János Református Gimnázium Énekkarát 2007-től Ecsedi Péter ének-zene tanár, énekművész vezeti.  A városi ünnepségeken kívül, rendszeresen énekel a kórus egyéb hangversenyeken, kórustalálkozókon, és minden évben adnak karácsonyi koncertet  Magda Dávid orgonaművész zeneszerzővel.

Az énekkar legnagyobb örömükre kétszer már részt vehetett 2011-ben és 2016 júliusában a Zenei fesztivál református énekek CD, DVD felvételén a Művészetek Palotájában. Rendszeresen énekelnek Budapesten a kórustalálkozókon, illetve a református zenei fesztivál állandó résztvevője. Külön szereplési lehetőségeket kaptak a református zenei fesztivál igazgatójától Böszörményi Gergelytől Budapest templomaiban, többek között a 13. kerületi Frangepán utcai templomban, a Fasori Református templomban, és a Kispest Központi Református templomban is két alkalommal.

2016-ban számtalanszor énekelt a kórus a jubileumi év programjain. Lehetőségük nyílt, hogy cd felvételt készíthessenek a kórus repertoárján lévő darabokból, és az Arany dalokból. A kórus cd bemutató koncertjére 2018 április 14-én került sor. 2017 szeptember 1-én Nagykörösön került megrendezésre a Nemzeti Tanévnyitó, melyen a kórus nagyon szépen énekelt, melyet a Duna Televízió élő adásban is közvetített.

Számtalan tervük van a jövőt illetően. Repertoárjunk gerincét a református énekek feldolgozásai, egyházi témájú kórusművek, népdalfeldolgozások, Arany dalok, és 20. századi művek teszik ki.

 


évnyitó


Lemezbemutató koncerten a gimnázium kórusa és karnagya, Ecsedi Péter énekművész


1956-os megemlékezés