Gólyaavató

2012. szeptember 21-én, pénteken délután 15 órától került megrendezésre a bejövő osztályok számára a hagyományos gólyaavató a gimnázium udvarán. A végzős osztályok tanulói különféle vicces és érdekes feladatokkal készültek a programra. A gólyák első feladata az volt, hogy készítsenek fényképes tablót a gólyatábori élményeikről a gimnázium első emeletén lévő faliújságra. Ezt már a gólyaavatót megelőző napokban megtekinthették a gimnázium tanulói.
A gólyaavató napján a gólyák délelőttje sem volt már egyszerű, hiszen vödörben hozták iskolai felszereléseiket, valamint pirosra festették az orrukat és az arcukra írták az osztályuk nevét és saját becenevüket. Minden osztály a gólyatáborban viselt egyenszínben pompázott. Az órák közötti szünetekben különféle vicces sorversenyekkel és feladatokkal kellett megbírkózniuk.
Délután a 7.A selyemfiúk és cicababák, a 9.B hippik, a 9.C csövesek, míg a 9.D elnökök és first ladyk stílusban öltözött föl. A vetélkedő részeként a stílushoz passzoló zenés, táncos produkciót adtak elő az osztályok. Ezek után következtek a mókás feladatok: gyufaszállal lemérni a kézilabda pálya kerületét, minden osztályból egy diáknak fotózkodás minél több emberrel az utcán, keresni egy minél nagyobb és minél rózsaszínűbb tárgyat, akadályversenyen kellett ügyességüket bizonyítaniuk, Arany Jánossal kapcsolatos totót töltöttek ki, stb. A délután egyik feladata a gólyatáborban már bemutatott flashmob tánc előadása volt. A bejövő osztályok osztályfőnökei sem maradtak feladatok nélkül. Nekik különféle osztályukkal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk, valamint énekeltek fülhallgatóval a fejükön. 
A jó hangulatú gólyaavatón a legjobb gólya osztálynak a 9.C bizonyult, akik megkapták a vándor gólyájukat, melyet egy évig kell őrizniük. A másik három osztály egy-egy plüss békával gazdagodott.