Boszorkánykonyha

Boszorkánykonyha kalandok

A boszorkánykonyha kalandok a Nemzeti Tehetség Program keretben valós meg. "A matematikai , természettudományos  és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása" elnevezésű pályázaton nyert 1180000 HUF értékben.

 
A program 60 órás foglalkozás sorozatot jelent, amelynek középpontjában a konyha, a főzés és az ezekhez kapcsolódó biológiai, kémiai, fizikai és matematikai ismeretek állnak. Előadások, kísérletek, üzemlátogatások, kirándulások és közös főzés is lesz a iskolaidő utáni találkozások alkalmával.
A programban iskolánk termésettudományok iránt érdeklődő tehetségígéretei vesznek részt, akik a tavalyi pogram résztvevői illetve hozzájuk kapcsolódnak a jelenlegi 9. évfolyam biol-kám emelt óraszámú diákjai. 
 
A cél a diákok élményszerű tanuláson keresztül a természettudományos összefüggések megismertetése, a komplexitásra rávilágítás.
Illetve, hogy a természeti jelenségeket, törvényszerűségeket a mindennapi életünkben milyen sok helyen alkalmazzuk
 
Ezen kívül a diákok önismeretének fejlesztése, a közösség formálódás és megfigyelőkészség és  természettudományos kompetenciafejlesztés is megvalósul. 
 
A programban biológia, kémia, fizika, matematika és informatikai szakos tanárok "boszorkánykodnak".